22 Ocak 2011 Cumartesi

Google konuşuyor

Google Translate'in Türkçe telaffuzu ne kadar iyileşmiş. Adam kelimeleri okumayı bırak, vurgu bile yapıyor. Resme tıklarsanız cadıcım ile beni kahkahalara boğan bir sürü denemeden şu sıralar popülerleşen bir tanesini bulabilirsiniz.

Çevirinin değil de Türkçe metnin altındaki "Listen" a tıklayın

20 Ocak 2011 Perşembe

Eskiden güzel oyunlar vardı bea!

Güzel çizilmiş, iyi düşünülmüş, keyifli bir animasyon. Fispukta paylaşan arkadaş "Tetrisin blokları nereden düşüyor sanıyordunuz? :D" demiş video açıklamasına. Ben özellikle seslendirmeye bittim!

19 Ocak 2011 Çarşamba

Français

Fransızca bilmem, aslında pek de sevmem; ama bazen nasıl oluyor da oluyor bilmiyorum Fransızca kullanılarak ortaya çıkarılan işleri (Şarkı, film vs.) sevebiliyorum. Nadir ama olmuyor değil yani. Ahan da aşağıdaki şeyi de sevdim. Elemanlar gibisinden çok var da abla gibisinden pek bulunmuyor; -vidyoyu fispukta paylaşan arkadaşın sözleriyle- "hatun naaptın sen ya?!" diye nitelendirilebilecek bir bacı.

Zaz à Montmarte : Les passants
Uploaded by L'EXPRESS.

16 Ocak 2011 Pazar

Tetris Müziği

Kız ile soldaki eleman ciddi ciddi işlerini yaparken
ortadaki eleman çok güzel eğleniyor:)


Caddeli Deliler



resme tık lütfen

Türk-işi eleştirel çizgifilm diye açıklayabileceğim bişiy yapmaya başlamış yukarıda adını gördüğünüz iki şahsiyet; hoşuma gitti, paylaşayım dedim.

İlk bölüm "Bu ne la?!?" hissiyatı uyandırsa da ikinci bölüm çok başarılı olmuş. Herkese bir "ikinci şans" vermek lazım:))

Hele sunum sırasında kimyacıların tahtadaki formüllerine bittim; sonuç da ayrı mükemmel:)))

Vidyolar yutup videosu olduğundan buraya da koyabilirdim ama sitelerine gidin istedim:)

Sakalina siçtuğum!

Bir gencin Rize ağzıyla (Laz ağzı değil) bir hikaye anlattığı vidyoyu fispukta gördüm; Ali paylaşmış. Aklıma hemen Barış Manço'nun 1975 tarihli albümü 2023'ün -nedense farklı şarkılar ve sıralama ile 2004'te tekrar yayınlanan versiyonunun- 6. şarkısı "Çay Elinden Öteye" geldi(Neden "Çay Elinden" diye ayrı yazılmış onu da bilmiyorum; zira "Çayeli" bir ilçe ismi). Eminim bir çoğunuz bilmiyordur bu şarkıyı Barış abinin de söylediğini. Tabii Barış abi bu; öyle diğerleri gibi söylememiş yarım yamalak "Laz" ağzı ile! Kesinlikle dinlemeniz gerek diye düşünerek paylaşıyorum efem.

Not: Önce vidyoyu izlemeniz tavsiye olunur ki şarkıdaki konuşmaları daha kolay anlayabilesiniz:)


Barış abinin şarkısını indirmek isterseniz:

indirmeden dinlemek isterseniz:
Muzicons.com

8 Ocak 2011 Cumartesi

Öbür blogdaki alıntının vidyosu(tıklanabiliniyor bu:p)

Tasvip etmem, hoş görmem, sinir olurum ama komik olduğunu da inkar edemiyorum maalesef.

Şimdiden söyleyeyim: Olur da bir gün bir bebem olursa ve ona küfür öğretecek bir yarım akıllı çıkarsa çekeceği var benden!!!