22 Ocak 2010 Cuma

Poşet

Bir zamanlar pazar filesi, bez çanta kullanırlardı eskiler. Ne oldu, nasıl oldu da unuttuk onları ve poşetsiz bir yaşam düşünemez olduk? Hep bu marketlerin bok yemesi; beleş beleş verdiler poşetleri, halk da rahata düşkün zaten; tamam işte!

Neyse, bilinç geri dönmeye başladı. Çok güzel gelişmeler var bu konuda. Avrupa kadar olmasa da bir şeyler yapılıyor ülkemizde. Örneğin; Kadıköy Belediyesi, sınırları dahilindeki dükkanlara 1 Mart'a kadar vakit vermiş ellerindeki poşet stokunu eritmeleri için. Yalova Belediyesi de kısa süre içerisin de poşetin bedava verilmesi yerine satılmasını şart koşacakmış.

Bu örneklerin çoğalmasını dört gözle bekliyoruz.

"Sörfeyledim beğendim, bence sen de beğenirsin" değim iki şey var bu yazı için.

Biri tamamen bu konu üzerine bir blog: http://pazarfilesi.blogspot.com

Diğeri ise poşet sorununu anlatan çok güzel bir kısa film:

16 Ocak 2010 Cumartesi

40 paralık bilet

Biz öğrenci milletinin olmazsa olmazı "Öğrenci İndirimi"dir bence. Öğrenci indirimi deyince de akla ilk gelen "toplu taşıma indirimli bileti"dir. Teee bi zamanlar İstanbul'da tam biletin yarı fiyatına satılırdı öğrenci bileti. Hatta bayide tam bilet kalmamışsa, iki öğrenci bileti alırdı öğrenci olmayanlar. Hatırlıyorum o günleri:). Ama Ankara'da bildim bileli yarısından pahalıydı öğrenci bileti, tam biletin. Tam hatırlamıyorum ama 8-10 sene önce İstanbul da Ankara gibi yaptı. Şimdi Kayseri'deyim ve burada da yarı fiyat değil.

Ankara çok insafsız zaten bu konuda: Tam 1.85, İndirimli 1.15. Eğer çoklu bilet alırsanız: Tam 1.50, İndirimli 1.10. İstanbul biraz daha insaflı: Akbil ile, Tam 1.50 İndirimli 0.85.

Peki bu Öğrenci İndirimi nereden çıkmış; kimin aklına gelmiş? Buyurun efem:



14 Ocak 2010 Perşembe

Teknolojik dj

Dj denen şahsiyetler, buna benzer şeyler yaptıklarında, birazcık, müzisyen gibi görünüyorlar gözüme. Teknolojik aletler kullandıkalrında değil; 3-5 cd koyup çalmak yerine ciddi mixler yaptıklarında, "sample"ları, şarkıları harmanladıklarında...


Arkadaş kimdir, bu hangi performansıdır bilemiyorum; bilen varsa kesinlikle yorum eklesin. Böylesi şeylere önem verdiğimi biliyorsunuzdur herhalde artık:)

Not: "The Maneken - I'm Table Live" imiş videonun adı; feyspukta gördüm. Buradan adamın ve şarkının adını anlayabiliyoruz tabii:))

13 Ocak 2010 Çarşamba

Kelebek kanadına yolculuk

Elektron mikroskobuyla on binlerce defa büyütme ile kelebek kanadının en derinlerine girmek... Buyurun efem.

12 Ocak 2010 Salı

Soru sormaca

İnternet alemi "ne yapsak ne yapsak" diyerek gereksiz fikirler bulanların yaptığı bi'sürü şeyle dolu. Bazen eğlenceli olabiliyor ama:


Temel amaç soru sormak/cevaplamak. Siz birilerine sorabiliyorsunuz; birileri size...

Dediğim gibi, gereksiz ama eğlenceli olabiliyor bazen:)

Yukarıdaki bağlantıyı tıklayın ve sorun bana!!!

10 Ocak 2010 Pazar

Telgrafın tellerine...

Kuş sürüleri çok eğlenceli olabiliyor bazen.


Müzik: Yann Tiersen - L'autre Valse d'Amélie
Le Fabuleux estin d'Amélie Poulain filminin soundtrack'inden

5 Ocak 2010 Salı

Tesla, adamımsın!!!

Elektrik deyince çoğunun aklına Edison gelir. Bunun sebebi Tesla'nın çok fazla ahlâklı, fazla mütevâzı bir adam olmasıdır. Uzun uzun yazacak değilim şimdi. Siz şu vidyoyu izleyin; ağzınız açık kalsın. Sonra alttaki siteye girin; "Vay anasını, adamlar neler yapmış; nasıl yapıyorlar lan bunları?" deyin; ondan sonra da aşağıda vereceğim linkler ile merakınızı giderirsiniz.




Hikayenin tamamı için Tesla: Master of The Lightning adlı belgeseli indirip izleyebilirsiniz. Gerçi sadece bir seeder var ama indireceğini bana her hangibir yolla bildiren olursa ben de tohumlayabilirim.

Altyazı için de Divxplanet'e bakabilirsiniz. Forumda birileri Türkçe altyazı hazırladığını şöylemişti aylar önce ama hâlâ hazırlamamış; ingilizcesiyle idare edin ya da size zahmet siz hazırlayıverin Türkçesini:)